De beste restaurants in Haarlem
restaurants Haarlem

Hoeveel eetgelegenheden zijn er in Haarlem?



Aantal eetgelegenheden in Haarlem

In Haarlem zijn er ongeveer 500 eetgelegenheden, variërend van gezellige cafés en eetcafés tot chique restaurants en internationale keukens.

Diversiteit aan eetgelegenheden

De diversiteit aan eetgelegenheden in Haarlem zorgt ervoor dat er voor iedere smaak en budget wel iets te vinden is, van traditionele Nederlandse gerechten tot exotische fusion keukens.

Wat zijn de must-see bezienswaardigheden in Haarlem?



De Grote Markt en de St. Bavokerk

Haarlem staat bekend om zijn prachtige Grote Markt, omringd door historische gebouwen en gezellige terrasjes. Hier vind je ook de imposante St. Bavokerk, met zijn beroemde Muellerorgel en het graf van componist Sweelinck.

Het Frans Hals Museum en de Adriaan Windmill

Een bezoek aan het Frans Hals Museum mag niet ontbreken, met zijn uitgebreide collectie werken van de beroemde Haarlemse schilder. Ook de Adriaan Windmill, een iconische molen aan de rivier het Spaarne, is een must-see bezienswaardigheid in Haarlem.

Is Haarlem gezellig

Wat zijn de bekende winkelstraten in Haarlem die ook wel de Gouden Straatjes worden genoemd?



Bekende winkelstraten in Haarlem

In Haarlem worden de Gouden Straatjes vaak gezien als de bekendste winkelstraten. Hieronder vallen onder andere de Grote Houtstraat, de Warmoesstraat en de Zijlstraat. Deze straten staan bekend om hun diverse winkelaanbod en gezellige sfeer.

De Gouden Straatjes

Naast de eerder genoemde straten behoren ook de Kleine Houtstraat, de Anegang en de Barteljorisstraat tot de Gouden Straatjes van Haarlem. Deze straten zijn geliefd bij zowel locals als toeristen vanwege de unieke winkels en boetiekjes die hier te vinden zijn. Het is dan ook een populaire bestemming voor een dagje shoppen in deze historische stad.



Meer info: lunch haarlem

Is de sfeer in Haarlem prettig?



Positieve sfeer in Haarlem

Haarlem staat bekend om zijn gezellige en levendige sfeer. De historische binnenstad met zijn prachtige grachten, diverse winkels en gezellige terrasjes zorgen voor een prettige en ontspannen atmosfeer. De vele evenementen en festivals die jaarlijks plaatsvinden dragen bij aan de levendigheid van de stad.

Veelzijdigheid in Haarlem

Naast de gezellige sfeer heeft Haarlem ook veel te bieden op cultureel en culinair gebied. Met zijn diverse musea, theaters en restaurants is er voor ieder wat wils. De mix van historische en moderne elementen zorgt voor een unieke en aantrekkelijke sfeer in Haarlem.

Wat moet je echt doen in Haarlem

Hoeveel moet ik betalen voor eten bij Tatsu?



Wat kost het eten bij Tatsu?

Bij Tatsu kun je genieten van heerlijke Japanse gerechten tegen redelijke prijzen. Gemiddeld kun je voor een hoofdgerecht tussen de 15 en 25 euro verwachten, afhankelijk van je keuze en eventuele extra's zoals sushi of sashimi.

Extra kosten bij Tatsu

Houd er rekening mee dat drankjes en eventuele bijgerechten niet inbegrepen zijn bij de prijs van het hoofdgerecht. Deze kosten kunnen variëren, maar reken op ongeveer 3 tot 5 euro per drankje en extra kosten voor bijgerechten zoals rijst of salade. Het totale bedrag hangt dus af van je menukeuze en eventuele extra's.

Wat zijn de absolute must-do's in Haarlem?



Must-do's in Haarlem

Een absolute must-do in Haarlem is een bezoek brengen aan de Grote Markt, het historische hart van de stad. Hier vind je niet alleen prachtige oude gebouwen, maar ook gezellige terrassen en leuke winkels. Vergeet ook niet een kijkje te nemen in de Grote of St. Bavokerk, bekend van het indrukwekkende Müllerorgel en het graf van Frans Hals.

Haarlemse Hofjes

Een andere must-do in Haarlem is het ontdekken van de vele hofjes die de stad rijk is. Deze verstopte pareltjes zijn oases van rust en schoonheid, en bieden een uniek inkijkje in het verleden van Haarlem. Wandel langs de prachtige tuinen en historische panden en geniet van de serene sfeer die hier heerst.